Groene Scholen Netwerk

Wil jij met jouw school uit Zwolle e.o. ook duurzaamheid onder de aandacht brengen? Uit onderzoek dat wij samen met studenten van het Windesheim Honours College hebben verricht blijkt dat scholen graag willen verduurzamen, maar niet weten hoe ze dat het beste kunnen doen of hoe zij daar tijd voor vrij kunnen maken. Er blijkt behoefte te zijn aan samenwerking en aan handvatten. Daarom richten we samen een Groene Scholen Netwerk op voor basis- en voortgezet onderwijs.

Twee studenten van Windesheim Honours College hebben de eerste bijeenkomst georganiseerd en Mankato zet zich in voor het vervolg. Met het Groene Scholen Netwerk hebben wij als doel om scholen te inspireren en ondersteunen in hun proces om vorm en inhoud van het onderwijs dat zij bieden te verduurzamen. Door deel uit te maken van het Netwerk kunnen scholen kennis uitwisselen, en inspirerende ontmoetingen meemaken die nieuwe motivatie geven om uitdagingen te overkomen. Samen staan we sterker!

Op vrijdag 18 oktober 2019 organiseerden wij de bijeenkomst ‘Klimaatthema’s in het onderwijs’. Docenten ┬ákregen opdrachten en een rondleiding bij Mankato, we wisselden ervaringen uit en wij deelden een praktische en inspirerende hand-out uit: Mankato hand-out docenten

Nieuwe bijeenkomsten vermelden we hier.

Nieuwsbrief

Adres

Holtenbroekerdijk 5
8031 ER Zwolle

Deze website is mogelijk gemaakt door: