Mankato evolueert

Ontwikkeling van nieuwe activiteiten

Mankato is in 2019 begonnen als ontmoetingsplek in de Twistvliettoren, een voormalig brugbedieningshuis aan het Zwarte Water in Zwolle. Er zijn buitenworkshops georganiseerd voor basis- en middelbare scholen, en gedurende openingstijden werd er open atelier gehouden. De kunst die hier op locatie werd gemaakt was te zien in een expositie ter afsluiting van het project.
Mankato is hierna verder gegaan met het ontwikkelen van lesmateriaal over klimaatverandering en duurzaamheid. Dat heeft geresulteerd in ‘Takoda’: een coöperatief spel met bijbehorende lessen over klimaatverandering en duurzaamheid. Het spel wordt vanaf schooljaar 2021/2022 verspreid over middelbare scholen door het hele land. Er worden de komende tijd gerelateerde activiteiten ontwikkeld: o.a. docententrainingen met als thema duurzaamheid in het onderwijs.
Mankato is volop in ontwikkeling, er ontstaan steeds nieuwe ideeën over wat we kunnen doen op het gebied van kunst, educatie en ecologie! Houdt daarom onze website in de gaten of volg ons op Instagram via @projectmankato.

Nieuwsbrief

Adres

Holtenbroekerdijk 5
8031 ER Zwolle